0.25stk Løk 🧅
0.75båt Hvitløk 🧄
0.13stk Grønn squash 🥒
0.13stk Aubergine 🍆
0.25stk Rød paprika 🫑
100g Kylling lårfilet 🍗
0.75ss Olivenolje 🫒
0.13ts Tørket oregano 🌿
0.06ts Chiliflakes 🌶️
0.5stk Tomat 🍅
0.5dl Arborioris (risottoris) 🍚
1.25dl Kyllingbuljong 🥘
1. Kutt løk 🧅, hvitløk 🧄, squash 🥒, aubergine 🍆 og paprika 🌶️ i passelige biter.
2. Skjær kylling lårfilet 🍗 i biter.
3. Varm en vid, romslig gryte med litt olivenolje 🫒 og fres kyllingkjøttet 🍗 til det endrer farge. Krydre med litt salt 🧂 og pepper 🌶️.
4. Tilsett grønnsakene 🧅🧄🥒🍆🌶️ og fres alt i 3-5 minutter.
5. Krydre med pepper 🌶️, oregano 🌿 og chiliflak 🌶️. Skjær tomater 🍅 i biter og ha dem i gryten.
6. Tilsett risottoris 🍚 og buljong 🥘 og rør godt. Kok opp, senk varmen og sett på lokk. La gryten stå og trekke i 18-20 minutter, til risen 🍚 er ferdig kokt. Tilsett mer væske om det virker som om gryten blir for tørr.
7. Smak til med litt salt 🧂 og pepper 🌶️.